21/9/08

Diada Nacional a Nou Barris


El passat dissabte 20 de setembre es va commemorar a Nou Barris la Diada Nacional de Catalunya, amb el ja tradicional concert organitzat per la Fundació Procat.

Aquest any al Pati de la Seu del Districte de Nou Barris es varen reunir la Coral Castellonina de Castelló d'Empuries, la Coral "La Igualtat" de Gavà, la Coral canticorum de la Guineueta i la banda Simfònica de Nou Barris.

Amb un programa en que destaco la interpretació de peces com "L'Estaca" i "Més lluny" de Lluís Llach, la tradicional "Gavina" o la sardana "Girona m'enamora", el públic assistent, que omplia el Pati del Districte , va poder commemorar la Diada Nacional.

L'esforç que any rere any fa la Fundació Procat per tal de que a Nou barris també arribin les festivitats catalanes s'ha de destacar, i l'assitència de més de 700 persones al concert assegura el futur d'aquesta commemoració i allunyen els fantasmes dels falsos mites que alguns volen sempre crear en aquest Districte barceloní.

La interpretació final i conjunta del Cant de la Senyera i els Segadors va omplir de sentiment l'acte, i demostra que encara que alguns no ho vulguin veure Catalunya sempre voldrà afirmar-se i reclamar el que és just per al País

Per tot, reitero la meva més sincera felicitació a l'esforç que un any més ha fet la Fundació Procat.