17/6/08

Bienvenido Mister Marshall!!



He tornat a veure la gran pel·lícula de Luis García Berlanga "Bienvenido Mister Marshall". A vegades va bé disfrutar de grans pel·lícules i observar la vigència de les seves trames.


En aquesta pel·lícula hi ha una gran interpretació del gran Pepe Isbert com a alcalde de Villar del Río. Doncs bé, en aquesta història, resumint molt, el poble està molt il·lusionat davant la visita dels americans en plena època franquista i estan convençuts de que quan arribin els hi faran realitat els seus somnis i per tant l'Alcalde organitza el poble per a que tots els habitants facin les seves sol·licituts de regals


Per tal de que els il·lustres visitants estiguin a gust, l'Ajuntament organitza una gran rebuda per a que els americans es trobin a gust i renten la cara a tot el poble


Al final els americans passen de llarg i no només no porten cap regal dels promesos si no que els habitants han de pagar la festa. És a dir cornuts i pagar el beure.


Cada cop que sento parlar als responsbles del govern català o del govern espanyol tinc la sensació de ser veí de Villar del Río, moltes promeses i al final ens toca pagar i a més no es compleix la promesa.


Per tot, Bienvenido, Mister Socialista!!!

1 comentari:

Anònim ha dit...

VIVA ESPAÑA!!!