15/6/08

CULTURA DE BARRI, CULTURA DE PAÍS



El passat dissabte dia 14 al vespre vaig poder gaudir d'un concert organitzat per la Fundació Procat a l'Esglèsia de Santa Engràcia, al barri de Prosperitat, al Districte de Nou Barris. En aquest concert hi van participar la Coral Canticorum de la Guineueta, la Coral del Col·legi d'Advocats de Barcelona i l'Orquestra de la Universitat de Barcelona. El programa es va dividir en dues parts, la primera on es va interpretar part de la Sarsuela Catalana "Cançó d'amor i de guerra" i una segona part amb una selecció de la "Missa de la coronació" de W.A. Mozart.


Cal aplaudir que entitats de barri facin aquests esforços per tal d'apropar la cultura a tota la ciutadania i són accions que em fan creure que la iniciativa privada encara és capaç d'actuar per un bé comú.


La Fundació Procat és una Fundació que basa la seva activitat en la difusió de la cultura catalana i organitza tres grans concerts durant l'any que són el d'estiu (aquest és el que avui comento), el concert de la Diada Nacional de Catalunya i el Concert de Nadal. Aquest concerts sempre han aconseguit una gran resposta dels ciutadans de Nou Barris i l'exemple de dissabte en que unes 500 persones omplien l'esglèsia (amb gent a peu dret) és un clar exemple.


Encara que ja ho vaig fer personalment dissabte, voldria felicitar des d'aquesta modesta tribuna al President de la Fundació Procat en Rafael Delgado i al Director Musical del Concert en Constatí Sotelo. Persones com ells lluiten per a que Nou Barris sigui conegut per altres manifestacions culturals que no siguin a les que estem acostumats i per les que alguns sempre identifiquen el Districte.


De tot, només un punt fosc i és que cap representant polític electe va tenir a bé anar a l'acte, sembla ser que alguns no volen que Nou Barris sigui conegut per cap altre manifestació cultural que les que ja sabem i tenim en ment. Encara que no recolzin amb la seva presència aquests actes, la veritat és que cap dels assitents els va trobar a faltar davant una interpretació excel·lent com la que van fer músics i cantants.


La cultura d'un país comença per la dels seus ciutadans. Per tot moltes felicitats i endavant!!!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Moltes Felicitats Sr. Collado , per aquesta inicitiva i aquest esperit de Barri que té.

Anònim ha dit...

ES USTED UNA GRAN PERSONA, Y ESPERO QUE SIEMPRE LO SIGA SIENDO, NO SE OLVIDE NUNCA DE LOS AMIGOS, IGUAL QE NOSOTROS NOS ACORDAMOS DE VD. MUCHAS FELICIDADES POR ESTA INICIATIVA