1/7/08

Viatge a Bòsnia i Croàcia


La setmana passada aprofitant la setmana de Sant Joan vaig estar un dies a Bòsnia-Hercegovina i Croàcia. La veritat és que tenia alguns dubtes sobre fer aquest viatge, fruit del desconeixement. Ara, un cop fet no puc fer res més que recomanar a tothom visitar aquelles terres.


Específicament vaig poder visitar dues ciutats declarades patrimoni de la humanitat per la UNESCO com són Dubrovnik i Mostar. En aquesta segona encara hi ha un destacament de l'exèrcit espanyol fent tasques humanitàries.


A Dubrovnik és imprescindible vistar la ciutat enmurallada i a Mostar el famós pont sobre el riu Neretva que històricament havia unit la cultura cristiana i la musulmana. Aquest pont va ser destruit durant la guerra i es va tornar a inaugurar l'any 2004.


Aprofitant la visita a Mostar és imprescindible la visita a les cascades de Kravice, uns espectaculars salts d'aigua de més de 30 metres amb unes aigues gelades.


Dues visites més que no es poden obviar són a la illa de Korcula, illa natal de Marco Polo, i la ciutat d'Ston ón es pot trobar la segona muralla més llarga del món contruida per tal de frenar l'expansió de l'Imperi Turc. A més en aquesta ciutat es poden menjar les millors ostres del món (segons diuen).


Per tot no puc fer res més que recomanar a tothom un viatge que m'ha encantat i no deixar de recomanar les vistes a les diferents illes que configuren una impressionant costa al mar Adriàtic.


La millor manera d'apendre és viatjar i així poder conèixer les diferents costums.